Události:

Vše co se u nás událo a přinesl život ...

Úvod

•  Události

• Naše fenečky

• Fotogalerie

• Výmarský ohař

Monvi Salvia

• Naše štěňátka

• Kniha návštěv

• Informace

 

 

• 2010

• archiv 2009

• archiv 2008

• archiv 2007

• archiv 2006

 

 24.12.2009

    s pozdravem Monvi Salvia  

 23.11.2009

20. - 22.11.2009

1x CAC & 2x CACIB ZAGREB, HR

Crufts 2010 qualification

 

 

I tento listopadový prodloužený víkend v chorvatském Zagrebu byl ve znamení výstavních úspěchů a dokončení dalšího šampionátu.

 

V pátek 20.11.2009 se zde konala Speciální klubová výstava ohařů. Výmarské ohaře posuzovala slovinská rozhodčí Tatjana Urek:

  • Annnie Monvi Salvia ve třídě otevřené získala ocenění  VÝBORNÁ 1, CAC a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu CHORVATSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

  • Assantea Monvi Salvia  ve třídě pracovní získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu CHORVATSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

 

V sobotu 21.11.2009 zde probíhala Mezinárodní výstava s nominací na Crufts 2010. Výmarské ohaře posuzoval italský rozhodčí Claudio De Giuliani:

  • Annnie Monvi Salvia ve třídě pracovní získala ocenění  VÝBORNÁ 1, CAC

  • Assantea Monvi Salvia  ve třídě šampionů získala ocenění VÝBORNÁ 2, res. CAC

 

V neděli 22.11.2009 se zde konala druhá Mezinárodní výstava, kde výmarské ohaře posuzoval chorvatský rozhodčí Velimir Sruk:

  • Assantea Monvi Salvia ve třídě pracovní získala ocenění  VÝBORNÁ 1, CAC

  • Annie Monvi Salvia  ve třídě šampionů získala ocenění VÝBORNÁ 2, res. CAC

 

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE (20.11.), ZDE (21.11.), ZDE (22.11.).

 

 

Na závěr mně dovolte, abych poděkovala Janě a Pavlínce, že mně Assinku vzaly s sebou, když jsem s nimi tentokrát nemohla jet. Také za její perfektní předvedení ve výstavním kruhu a veškerou péčí a starost, kterou ji věnovaly během tohoto výletu. Dále za zapsání výstavních výsledků a v neposlední řadě za poskytnuté fotečky.

 

 

 

 

 

07. - 08.11.2009

2x CACIB

ŠEMPETER & VRTOJBA, SLO

 

 

Po roce jsme se opět společně s Janou a Pavlínkou vydaly do slovinského Šempeteru, kde se během tohoto víkendu konala 2x CACIB výstava Šempeter a Vrtojba. Výprava jsme byly víc než početná, kromě našich "holek" Assantei Monvi Salvia a Annie Monvi Salvia jsme s sebou ještě přibraly jejich brášku Arona Monvi Salvia a fenečku naší kamarádky Jindřišky, Anny Šedý duch.

 

 

V sobotu výmarské ohaře posuzoval slovinský rozhodčí Boris Baič:

 

  • Aron Monvi Salvia ve třídě pracovní získal ocenění VÝBORNÝ 1, CAC, CACIB, BOB a tímto započal čekatelství SLOVINSKÉHO ŠAMPIONA KRÁSY a C.I.B. MEZINÁRODNÍHO ŠAMPIONA KRÁSY

 

  • Annnie Monvi Salvia ve třídě otevřené získala ocenění  VÝBORNÁ 1, CAC a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

 

  • Assantea Monvi Salvia  ve třídě pracovní získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

 

  • Anny Šedý Duch ve třídě šampionů získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ ŠAMPION KRÁSY a C.I.B. MEZINÁRODNÍ ŠAMPION KRÁSY

 

 

V neděli výmarské ohaře posuzovala irská rozhodčí Dorothea Hanlon:

 

  • Aron Monvi Salvia ve třídě pracovní získal ocenění VÝBORNÝ 1, CAC, CACIB, BOB

 

  • Annnie Monvi Salvia ve třídě otevřené získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC

 

  • Assantea MS třída pracovní VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu C.I.B. MEZINÁRODNÍ ŠAMPION KRÁSY

 

  • Anny Šedý Duch ve třídě šampionů získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC,

 

 

 

VŠEM MOC GRATULUJEME K DOSAŽENÝM VÝSTAVNÍM ÚSPĚCHům!!!

 

 

Janě a Pavlínce děkuji za příjemnou společnost, obrovskou pomoc ve výstavním kruhu a samozřejmě také za poskytnuté fotečky.

 

31.10.2009

BARVÁŘSKÉ ZKOUŠKY

Mladá Boleslav - Lipník

 

Poslední říjnový den Annie Monvi Salvia s Janou úspěšně složila barvářské zkoušky v I. ceně s celkovým počtem 110/120 bodů, na barvě vedena jako vodič a v celkovém pořadí se umístila na skvělém 2. místě.

 

MOC MOC GRATULUJEME!!!!

 

 

 

 

11.10.2009

WORLD DOG SHOW BRATISLAVA

 

 

Na této prestižní výstavě bylo přihlášeno celkem 159 výmarských ohařů krátkosrstých, jejichž posuzování probíhalo ve 2 výstavních kruzích. Psy ve třídě dorostu, mladých a v mezitřídě a dále pak feny ve třídě dorostu a mladých posuzoval český rozhodčí Josef Němec. Psy ve třídě otevřené pracovní a šampiónů a dále feny v mezitřídě, třídě otevřené, pracovní a šampiónů posuzoval německý rozhodčí Hans Wiblishauser.

 

Z naší chovatelské stanice Monvi Salvia se zde prezentovaly 2 fenečky a v silné, nejen zahraniční konkurenci se rozhodně neztratily.

 

Jako první ve třídě pracovní nastoupila Annie Monvi Salvia s Pavlínkou, z 11 zde prezentovaných fen si vyběhaly nádherné ocenění VÝBORNÁ 4.

 

Naše Assantea Monvi Salvia, ve třídě šampionů, v konkurenci 14 fen, získala od německého pana rozhodčího Wiblishausera známku VÝBORNÁ.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 02.10.2009

doplněny podrobnosti v odkazu

NABÍDKA KRYTÍ

 

Doplnili jsme podrobnosti - soudcovské tabulky v přehledu absolvovaných zkoušek našeho odchovánka Arona Monvi Salvia v jeho osobním profilu v odkaze NABÍDKA KRYTÍ.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 29.09.2009

26. - 27.09.2009

VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY OHAŘŮ - CACT

Těšany

 

Ve dnech 26.-27. září pořádal Okresní myslivecký spolek Brno - venkov ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Těšany Všestranné zkoušky ohařů se zadáváním titulu CACT. Tyto zkoušky úspěšně absolvovali také naši 2 odchovánci Annie a Aron Monvi Salvia.

 

Annie s Janou dokončila všestranné zkoušky ve III. ceně s celkovým počtem 396/500 bodů.

 

Aron - "Morti" s Jaromírem dokončil všestranné zkoušky v I. ceně s počtem 484/500 bodů

a získal titul CACT.

 

Všichni, bez ohledu na bodové vyjáření subjektivně objektivního hodnocení rozhodčími, předvedli opravdu velmi pěknou práci, která si zaslouží velkého uznání a já jsem na ně náležitě hrdá.

 

MOC MOC GRATULUJEME!!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 24.09.2009

zprovozněn nový odkaz

NABÍDKA KRYTÍ

 

Na zcela úvodní stránce našeho webu jste si mohli všimnout nového odkazu na další vytvořenou sekci - zprovoznili jsme NABÍDKU KRYTÍ. Zde prezentujeme našeho odchovánka Arona Monvi Salvia, který splnil všechny podmínky chovnosti a stal se CHOVNÝM PSEM. 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 20.09.2009

 

19. - 20.09.2009

KCHVO

VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY OHAŘŮ - CACT

Vracov

 

Tento víkend Klub chovatelů výmarských ohařů ve spolupráci s MS Dúbrava ve Vracově pořádal klubové všestranné zkoušky ohařů se zadáváním titulu CACT. Zkoušek se zúčastnilo 13 výmaráků a mezi nimi také náš odchovánek Aron Monvi Salvia - "Morti" s Jaromírem.

 

Los číslo 11 jim určil následující pořadí jednotlivých disciplín. V sobotu "les", v neděli pak "malé pole",  "voda" a na úplný závěr "velké pole". Morti si vedl opravdu výborně, škoda jen, že nedostatek zvěře rozhodoval o výsledku, a tak až na tři trojky šel všechny disciplíny se samými 4, v lese na barvě byl veden jako vodič.

 

Klubové všestranné zkoušky dokončil v I. ceně, s počtem 479/500 bodů,

 v celkovém pořadí se umístil na krásném 2. místě, získal titul RES. CACT

a také ocenění za NEJLEPŠÍ PRÁCI NA VODĚ.

 

OBĚMA MOC GRATULUJEME K DALŠÍMU PRACOVNÍMU ÚSPĚCHU!!!

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 20.09.2009

 

20.09.2009

CAC ZIELONA GORA, PL

 

Pro změnu výstavní triumf z národní výstavy v Zielone Gore v Polsku patřil Annie Monvi Salvia, Pavlínce a Janě. 

 

Výmarské ohaře posuzovala polská paní rozhodčí Agniezka Wykner a Annie ve třídě pracovní zadala ocenění VÝBORNÁ 1, titul CWC, NEJLEPŠÍ FENA V RASE, BOB - vítěz plemene. V závěrečných soutěžích si pak holky ještě vyběhaly nádhérné 3. místo o nejlepšího psa VII. FCI skupiny BIG3.

 

Tímto Annie splnila podmínky pro udělení titulu

POLSKÝ ŠAMPION KRÁSY!!!

 

MOC GRATULUJEME !!!

 

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 12.09.2009

12.09.2009

Klubová výstava KCH výmarských ohařů

Vracov

 

Tato záříjová sobota patřila již tradiční Klubové výstavě výmarských ohařů. Tentokrát místem konání byl Vracov u Kyjova, kde se sešlo na 90 jedinců.  A mezi nimi se také prezentovali 3 naši odchovánci Aron - "Morti", Annie a Assantea Monvi Salvia.  

 

Jako první k posouzení ve třídě pracovní nastupuje "Morti", v konkurenci 5 psů získává od pana rozhodčího MVDr. Františka Šimka známku VÝBORNÝ 1. Také obě holky Assantea a Annie nastupují ve třídě pracovní, ve které  je přihlášeno celkem 7 fen. Assantea od pana rozhodčího obdržela známku VD. Annie si společně s Pavlínkou vyběhala krásné ocenění VÝBORNÁ 2, RES. CAC. Ve třídě šampionů jsem pak ještě předvedla fenečku naší kamarádky Jindřišky Anny Šedý duch, která od pana rozhodčího Ing. Petra Klašky dostala známku výborná.

 

Na této klubové výstavě ještě

ARON a ASSANTEA MONVI SALVIA

úspěšně absolvovali výběr do chovu a stali se KANDIDÁTY CHOVU.

A protože mají splněny i další podmínky chovnosti (výstavní ocenění, výsledek zkoušek),

tak po vyřízení nezbytných formalit budou mít oficiálně potvrzenou CHOVNOST!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 23.08.2009

21. - 23.08.2009

3x CACIB Wels, AT

 

U příležitosti 100. výročí založení rakouského kynologického svazu se ve  Welsu konala třídenní mezinárodní výstava.

 

V pátek výmarské ohaře posuzoval polský rozhodčí Andrzej Brabletz. Assantea od něj ve třídě otevřené získala ocenění VÝBORNÁ 1, CACA, Annie ve třídě pracovní VÝBORNÁ 1, CACA, RES. CACIB.

 

V sobotu posuzovala rakouská rozhodčí Brigitte Hackl a Annie od ní ve třídě pracovní obdržela ocenění VÝBORNÁ 1, CACA, CACIB, MIDDLE EAST EUROPEAN WINNER. Assantea ve třídě šampionů ocenění VÝBORNÁ 1.

 

Pro nedělní posuzování byl určen rakouský rozhodčí Erwin Angelbauer. Annie od něj ve třídě pracovní získala ocenění VÝBORNÁ 2, RES. CACA, Assantea ve třídě šampionů VD.

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 14.08.2009

 

 

Provedli jsme rozsáhlou rekonstrukci sekce "naše štěňátka" a konečně tak publikujeme "téměř v čase zapomenuté"  staronové údaje o našich odchovaných štěňátkách.

Prozatím spouštíme stránku Odchovy, ale již brzy se dočkáte zprovoznění dalších sekcí včetně osobních profilů každého našeho odchovánka.

Jako bonus ale přidáváme několik dosud nezveřejněných videoklipů.

 

 

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 09.08.2009

 

 

 

Po opravdu dlouhé době jsem zapracovala na stránkách a podařilo se mně zde zaplnit některá "bílá místa" Takže konečně mají obě moje fenečky zprovouzněnou stránku s loveckými zkouškami.

Přehled zkoušek, které absolvovala Monvi najdete na stránce Naše fenečky - Monvi - zkoušky a nebo přímo ZDE

Přehled zkoušek, které absolvovala Assi najdete na stránce Naše fenečky - Assi - zkoušky a nebo přímo ZDE

 

 

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 03.08.2009

 

 

01. - 02.08.2009

2x CWC LEGNICA, PL

 

 

První srpnový víkend v polské Legnici probíhaly 2 národní výstavy, kterých se zúčastnila Annie Monvi Salvia s Janou a Pavlínkou. V sobotu výmarské ohaře posuzoval polský rozhodčí Andrzej Brabletz a holky ve třídě pracovní získaly ocenění VÝBORNÁ 2. V neděli posuzovala  Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska a Annie si ve třídě pracovní vyběhala ocenění VÝBORNÁ 1, CWC, BOB a v závěrečných soužích o NEJ pracovního psa krásné 3. místo - BIS 3.

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE a ZDE

 

 

GRATULUJEME!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 26.07.2009

 

 

26.07.2009

LESNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ

Neslovice

Aron Monvi Salvia - I. cena, 240 bodů

 

 

Tento víkend probíhala v Neslovicích akce Moravskoslezského klubu anglických ohařů -  Memoriál Josefa Lammera - Speciální zkoušky z vodní práce a lesní zkoušky ohařů. Nedělních lesních zkoušek se také zůčastnil "Morti" - Aron Monvi Salvia s Jaromírem, všechny disciplíny šel bez ztráty jediného bodu, na barvě byl veden jako vodič a tak lesní zkoušky složil v I. ceně, s celkovým počtem 240/248 bodů.

 

OBĚMA MOC GRATULUJEME K DALŠÍMU PRACOVNÍMU ÚSPĚCHU!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 18.07.2009

18.07.2009

TĚŠANSKÝ POHÁR

SPECIÁLNÍ ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE OHAŘŮ

Aron Monvi Salvia - I. cena, 100 bodů, Vítěz Těšanského poháru

Assantea Monvi Salvia - I. cena, 95 bodů

 

 

Dnešní sobotu Klub krátkosrstý ohař se sídlem v Brně ve spolupráci s OMS Brno - venkov a  Mysliveckým sdružením Těšany pořádal druhý ročník soutěže TĚŠANSKÝ POHÁR 2009 - Speciální zkoušky z vodní práce ohařů.

 

Přihlášeno bylo 29 ohařů, z toho 8 výmarských a mezi nimi také "Morti" Aron Monvi Salvia s Jaromírem a naše Assantea, kterou opět vedl kamarád Karel.

 

Zkoušky s plným počtem bodů dokončili pouze 4 psi, z nich byli tři výmarští ohaři: Harvy od Červenického potoka, Anny Šedý duch naší kamarádky Jindřišky a "Morti" s Jaromírem. O celkovém vitězi Těšanského poháru pak rozhodl výsledek z dodatkové disciplíny - dohledávka kachny na hluboké vodě na větší vzdálenost. Kachnu v nejkratším čase dohledal "Morti" a stal se tak VÍTĚZEM TĚŠANSKÉHO POHÁRU 2009  

 

Assantea si také vedla výborně a SZVP dokončila v I. ceně s celkovým počtem 95 bodů.

 

Na závěr celých zkoušek pak ještě proběhla jedna zábavná disciplína - O nejrychlejšího psa - plavce. Soutěžilo se v párech vyřazovacím způsobem, do dalšího kola postupoval pes, který nejdříve doplaval a uchopil dřevěnou aportovací činku. V závěrečném rozstřelu proti sobě nastoupili sourozenci "Morti" a Assi - o kapku rychlejší byla Assinka.

Kompletní výsledkovou listinu najdete ZDE

 

VŠEM GRATULUJEME!!!

 

za poskytnutí fota děkuji Hance Dufkové

 

18.07.2009

KCHVO

SPECIÁLNÍ ZKOUŠKY

Z VODNÍ PRÁCE OHAŘŮ

Bučice - Rožďálovice

 

 

Dnes také Klub chovatelů výmarských ohařů ve spolupráci s MS Bučice - Rožďálovice pořádal Klubové speciální zkoušky z vodní práce ohařů.

 

Zkoušek se zúčastnila Jana s Annie Monvi Salvia a společně si vedly na výbornou. Jako jediné z příhlášených výmarských ohařů dokončily zkoušky s  plným počtem bodů.

 

Annie tak složila SZVP v I. ceně s celkovým počtem 100/100 bodů, získala 1. místo  a stala se vítězem klubových zkoušek.

 

 

GRATULUJEME!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 11.07.2009

11.07.2009

SPECIÁLNÍ ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE OHAŘŮ

Těšany

 

 

Dnes Okresní myslivecký spolek Brno - venkov ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Těšany pořádal speciální zkoušky z vodní práce ohařů. Tyto zkoušky se opět nesly v duchu sourozeneckého klání odchovánků Monvi Salvia: "Mortiho" a naší Assantei.

 

Morti, kterého vedla kamarádka Jindřiška, zkoušky složil v I. ceně s celkovým počtem 96/100 bodů.

 

Assantea, kterou opět vedl Karel, také zkoušky složila v I. ceně s celkovým počtem 87/100 bodů.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 02.07.2009

Assantea Monvi Salvia

SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY

 

Obdržely jsme oficiální certifikát, kterým je naší Assantei přiznán titul SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY

    s pozdravem Monvi Salvia  

 13.06.2009

 

13.06.2009

CACIB KLAGENFURT, AT

 

 

Ani další víkend nezůstáváme doma a opět s Veronikou a našimi šedivkami vyrážíme do zahraničí na další mezinárodní výstavu, tentokrát do rakouského Klagenfurtu.

 

Assantea od paní rozhodčí Maiissen-Jarisch Haliane ve třídě otevřené získává ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, CACIB.

 

Mimojiné se zde také  Assi zcela neplánovaně a premiérově předvedla v JUNIORHANDLINGU. U výstavního kruhu nás oslovila rakušanka Veronika Kubasta, zda by si nemohla Assi půjčit do této soutěže. Předvedení věčně neposedné Assinky zvládla tato mladá handlerka výborně a ze základního kola holky postoupily až do finále, kde společně získaly krásné 4. místo.

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 06.06.2009

 

06.06.2009

CACIB PORTOROŽ, SLO

Crufts 2010 qualification

 

Tuto sobotu se i já s Assanteou a  společně s naší kamarádkou Veronikou z CHS Shefis vydáváme na mezinárodní výstavu do Slovinska na Jaderské pobřeží v Portoroži. Assantea ve třídě pracovní od švýcarského rozhodčího Hanse Muellera získává ocenění VD2.

 

Verčin Rocky ve třídě mladých získává ocenění V1, CAJC a kvalifikuje se na Crufts 2010 - moc a moc gratulujeme.

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 06.06.2009

 

06.06.2009

CACIB NITRA, SK

 

 

 

 

Následující den Jana, Pavla a Annie MS pokračují ve své slovenské výstavní premiéře na mezinárodní výstavě v Nitře. Zde  výmarské ohaře posuzoval polský rozhodčí  Leszek Siejkowski.

 

Annie ve třídě pracovní v konkurenci dalších 2 fenek získává ocenění VÝBORNÁ 1, CAC a následně i res. CACIB. A tímto se stává čekatelem dalšího - šestého (SLO, HR, DE, PL, CZ, SK) národního šampiona krásy.

 

GRATULUJEME!!!

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

Za jejich poskytnutí děkuji Janě.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 05.06.2009

 

05.06.2009

CAC SENEC, SK

 

 

Národní výstava ve slovenském Senci byla ve znamení výstavního úspěchu Annie Monvi Salvia a Pavlínky.

 

Výmarské ohaře posuzoval pan Jozef Horváth a Annie od něj ve třídě otevřené získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, BOB. A následně v závěrečných soutěžích o nejlepšího jedince FCI-VII. skupiny také titul BIG 1.

 

Také v JUNIORHANDLINGU se obě "holky" předvedly na výbornou a získaly VÍTĚZNÉ 1. místo

 

Do Prahy posíláme veliké

GRATULACE

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

Za jejich poskytnutí děkuji Janě.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 30.05.2009

 

 

30.05.2009

PODZIMNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ - CACT

Nepřevázka u Mladé Boleslavi

 

Poslední květnovou sobotu se Jana s Annie zúčastnila podzimních zkoušek ohařů se zadáváním titulu CACT, které pořádal Klub krátkosrstého ohaře v Nepřevázce u Mladé Boleslavi. Holky zkoušky úspěšně složily v I. ceně s celkovým počtem 288 bodů.

 

GRATULUJEME!!!

 

Děkuji Dáši za poskytnutí fota "našich holkek"  z její fotogalerie.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 23.05.2009

 

23.05.2009

PODZIMNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ

Těšany

 

 

 

Dnes Okresní myslivecký spolek Brno - venkov ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Těšany pořádal podzimní zkoušky ohařů. Tyto zkoušky se tak trochu nesly v duchu sourozeneckého klání hned 3 odchovánků Monvi Salvia: Annie "Mortiho" a naší Assantei. Sourozence pak přišla v koroně podpořit ještě Airony s paničkou Míšou.

 

Annie s Janou si zpočátku vedla dobře, ale bohužel později se na ni zřejmně projevila únava z týdenního výcvikového tábora, který zkouškám předcházel,  a tak ze zkoušek odstoupily.

 

"Mortiho"  tentokrát nevedl Jaromír, ale naše společná kamarádka Jindříška z CHS Šedý Duch, ačkoliv na společnou souhru měli opravdu velmi málo času, Jindřiška zvládla Moritho nezměrný temperament a zkoušky složili v I. ceně s 251 body.

 

 

 

Assanteu opět vedl náš kamarád Karel. Společně předvedli výbornou práci, na kterou bylo radost pohledět. Jednotlivé disciplíny šli bez jakéhokoliv zaváhání s plným počtem bodů až na tu úplně posledení disciplínu zkoušek - přinášení kachny z hluboké vody, kde Assi obdržela známku 2.

 

Podzimní zkoušky tak Assi složila v I. ceně s celkovým počtem 292 bodů a umístila se na 3. místě.

 

Mé obrovské díky patří opět Karlovi, za pomoc a čas, které  nám věnoval při nácviku a samozřejmě také za perfektní Assinčino předvedení na těchto zkouškách.

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 16.05.2009

 

16.05.2009

CACIB SALZBURG, AT

 

Ani další květnovou sobotu nezůstáváme doma a opět společně s kamarádkou Veronikou z CHS Shefis a tentokrát i kamarádkou Marikou vyrážíme do rakouského Salzburgu na Mezinárodní výstavu. Rakouská rozhodčí Monika Blaha zadala Assi ve třídě otevřené známku VD a dále pak naší "Monvince" ve třídě šampionů ocenění VÝBORNÁ 1, CAC, res. CACIB. "Monvi" tímto splňuje podmínky pro udělení titulu RAKOUSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 09.05.2009

 

09.05.2009

Speciální výstava KCH výmarských ohařů

obora Volský žlab u Přibyslavi

 

Následující víkend se v oboře Volský žlab u Přibyslavi konala Speciální výstava Klubu chovatelů výmarských ohařů. Na této výstavě bylo přihlášeno 29 výmarských ohařů dlouhosrstých a 117 výmarských ohařů krátkosrstých, které ve 4 výstavních kruzích posuzovali tito rozhodčí Ing. Jaromír Dostál, Dr.Sc., Ing. Lenka Fialová, Václav Koldinský a Petr Buba.

Na této výstavě se také předvedli 3 naši odchovánci. Aron Monvi Salvia "Morti"  nastoupil ve třídě otevřené a od p. Fialové dostal známku D. 18 fen ve třídě otevřené posuzoval Petr Buba, který zde naši Assantei zadal známku VD. Poté ve třídě pracovní nastoupila Annie Monvi Salvia s Pavlou, kterým v konkurenci 17 fen pan rozhodčí Buba zadal známku VÝBORNÁ 5.

Annie se následněj ještě zúčastnila výběru do chovu a stala se KANDIDÁTEM CHOVU.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 03.05.2009

 

03.05.2009

CAC Banská Bystrica, SK

Assantea Monvi Salvia - excellent 1, CAC

splněny podmínky CHAMPION SK

 

 

 

Hned druhý den, velmi brzy ráno vyrážím s Assinkou na další kynologickou akci. Nejdříve jsme se vlakem přiblížily do Zlína odkud již pokračujeme autem společně s naší kamarádkou Veronikou z CHS Shefis. Cílovým místem je Banská Bystrica na Slovensku, kde se koná Národní výstava psů.

 

Výmarské ohaře posuzuje  MVDr. František Šimek, vynikající rozhodčí - odborník na ohaře. Assantea nastupuje ve třídě otevřené a i když zde nemá konkurenci, nemá vůbec nic jisté. Pan rozhodčí zadáváním titulů rozhodně neplýtvá. Proto jistě pochopíte mou radost, když od něj Assantea získává ocenění VÝBORNÁ 1, CAC a tímto splňuje podmínky pro udělení titulu SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

 

Kompletní výsledky najdete   v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo se můžete podívat ZDE.

 

A jako obvykle mé velké díky patří Veronice!

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 02.05.2009

 

02.05.2009

MORAVSKÉ DERBY - CACT

Jarní zkoušky vloh

 

 

Klub krátkosrstý ohař se sídlem v Brně pořádal první květnovou sobotu v honitbě Skalka MS Blažovice  Moravské derby - Jarní zkoušky vloh se zadáváním titulu CACT. Těžké povětrnostní podmínky (silný nárazový vítr) a velmi přísní rozhodčí prověřovali vrozené kvality 19 ohařů. O přísnosti posuzování svědčí jistě i skutečnost, že obstálo pouze 11 psů a žádnému, byť doběhl s plným počtem bodů, nebyl titul CACT udělen. Těchto zkoušek se také zúčastnili naši dva odchovánci. Aron Monvi Salvia se svým pánem Jaromírem Gratclem, ten ale v průběhu zkoušek odstoupil. A pak naše Assantea Monvi Salvia, kterou vedl kamarád Karel Kolář. Po rozlosování byli psi rozděleni do 4 skupin po 5 psech. Karel s Assi si vylosovali číslo 7 a nastoupili do II. skupiny (los 6-10), kterou posuzovali páni rozhodčí Vlastimil Tomaštík a Bronislav Procinger. Assantea předvedla chuťové, rychlé hledání v systému, vystavování měla možnost prokázat pouze na zvěři srstnaté a tímto svým výkonem uspěla v I. ceně s celkovým počtem 194 bodů. Kompletní výsledkovou listinu z Moravského derby najdete na stránkách Klubu krátkosrstý ohař se sídlem v Brně.

Mé obrovské díky patří Karlovi, za pomoc a čas, které  nám věnoval při nácviku a samozřejmě také za perfektní Assinčino předvedení na těchto zkouškách.

Karle Děkuji!!!

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 26.04.2009

 

26.04.2009

CACIB OPOLE, PL

 

Dnes se konala Mezinárodní výstava psů v polském Opoli, na kterou vyrážela již známá výstavní trojka Jana, Pavla a Annie Monvi Salvia.

 

Pavla s Annie nastupovala ve třídě pracovní, kde se sešly s Lenkou a její fenečkou Ginou (Eternal Vision at Sirius Nova). Po dlouhém rozhodování paní rozhodčí zadává  Annie ocenění  VÝBORNÁ 1, CWC a následně i titul CACIB.

 

Takže opět od nás letí holkám do Prahy velké gratulace.

 

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav

    s pozdravem Monvi Salvia  

 25.04.2009

 

25.04.2009

CACIB ČESKÉ BUDĚJOVICE, CZ

 

 

V sobotu se konala Mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích. Kvůli mé pracovní zaneprázdněnosti jsem byla víceméně rozhodnutá tuto výstavu vypustit. Díky kombinaci polského rozhodčího (Andrzej Brabletz) a pěti fen ve třídě otevřené jsem našemu skřítkovi Assince stejně moc velké šance na výborné umístění nedávala. Ale přesto, když mně moje kamarádka Veronika z CHS Shefis nabídla že Assanteu na výstavě předvede, tak jsem Assi sbalila baťůžek a poslala na výlet. Jaké bylo mé překvapení, když jsem dostala sms zprávu Assi CAC :-))

 

Téměř neuvěřitelné se stalo skutečností, Assantea získává ocenění VÝBORNÁ 1, CAC a udělala tak první malý krůček k získání titulu českého šampiona krásy.

Veru díky moc :-)) nejen za předvedení, ale i za fotečky ...

 

Tentokrát pouze na neúplné výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav 

 

Tímto bych Vás všechny poprosila, pokud mně někdo můžete poskytnout kompletní výsledky a nebo pomoct doplnit chybějící údaje, budu Vám velmi vděčná.

 

DOSTALY JSME DÁREK

 

Tento úžasný banner nám vytvořila naše kamarádka Pája, za což ji moc a moc děkuji.

Takže kdokoliv budete chtít, můžete si jej stáhnout a použít ve svých odkazech na nás. Budu moc ráda.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 12.04.2009

ARCHIBALD

Monvi Salvia

 

Dnes tu pro Vás mám 2 krásná přáníčka, jedno narozeninové a druhé Velikonoční.

Na obou je Archibald Monvi Salvia a já moc děkuji Vladovi ze Slovenska, že nám je zaslal.

Díky!!!

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 11.04.2009

 

11.04.2009

X. POJIZERSKÁ

KRAJSKÁ VÝSTAVA

 

A s dalším týdnem tu máme další výstavní úspěch Pavlínky a Annie Monvi Salvia.

 

Na X. ročníku Pojizerské krajské výstavy v Mladé Boleslavi holky opět zabodovaly. Výmarské ohaře tentokrát posuzoval Ing. Jaromír Dostál.

 

Annie si z třídy pracovní odnesla ocenění VÝBORNÁ 1, KRAJSKÝ VÍTĚZ, BOB. A následně v závěrečných soutěžích pak ještě titul BIG 3.

 

Takže opět od nás letí holkám do Prahy velké gratulace.

 

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav

    s pozdravem Monvi Salvia  

 06.04.2009

 

 

Dnes 6. dubna 2009

 

naše Áčka Monvi Salvia

 

oslavili své 2. narozeniny.

 

 Všem odchovánkům a jejich pánečkům přejeme jen to nej

 

HAPPY BIRTHDAY!!!

 

Tichou vzpomínku věňuji Ascottovi, který kvůli tragické nehodě již není s námi.

 

Poznáváte je???

tak takhle vypadali v den svého narození ...

 

červená - Assantea

zelená - Agátha

fialový - Ascott

modrý - Aron "Morti"

oranžová - Annie

hnědý - Archibald

bílá - Airony

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 04.04.2009

 

04.04.2009

CAC DRESDEN, DE

Annie Monvi Salvia - excellent 1, VDH, CAC, BOB

 

První aprílová sobota se nesla v duchu obrovského úspěchu sehrané výstavní dvojice Pavlínky a Annie Monvi Salvia na národní výstavě v německých Drážďanech.

 

Annie od paní rozhodčí Hassi  Assenmacher-Feyel získala v mezitřídě ocenění VÝBORNÁ 1, VDH, CAC, BOB.

 

Pavlínka pak zabodovala v Juniorhandlingu, kde nejdříve vyhrála svou kategorii 9-13 let a následně v rozběhu o nej juniorhandlera dne porazila i vítězku kategorie 13-17 let a stává set tak BEST JUNIORHANDLER DNE

 

hoky moc moc vám gratulujeme

k tomuto velkému úspěchu!!!

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav

 

 

 

04.04.2009

CAC OSTRAVA, CZ

Assantea Monvi Salvia - excellent 2

 

Po kratší výstavní pauze jsem s naší Assanteou zavítala na Národní výstavu v Ostravě. V mezitřídě od pana rozhodčího Ing. Petra Klašky získala ocenění VÝBORNÁ 2.

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 28.03.2009

 

28.03.2009

CACIB BERLIN, DE

 

Po týdnu přinášíme další výstavní zprávy. Tentokrát z Mezinárodní výstavy v Berlíně kam se vypravily holky z Prahy, Jana, Pavlínka a Annie Monvi Salvia.

 

Výmarské ohaře posuzovala ruská rozhodčí Valentine Ivanishcheva a Annie v mezitřídě zadala ocenění VÝBORNÁ 1, VDH, CAC.

 

Holkám samozřejmě opět posílám veliké GRATULACE a DÍKY!!!

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav

    s pozdravem Monvi Salvia  

 20.03.2009

 

20.03.2009

CACIB KATOWICE, PL

Crufts 2010 qualification

 

 

V pátek 20. března se konala Mezinárodní výstava psů v polských Katowicích, která byla zároveň i kvalifikační na Crufts 2010. Bylo přihlášeno 30 výmarských ohařů krátkosrstých, které posuzoval polský rozhodčí Tadeuzs Chwalny.

 

 V mezitřídě nastoupila také Míša s Airony Monvi Salvia a získaly velmi pěkné ocenění VÝBORNÁ 2. Holkám samozřejmě moc gratuluji a děkuji.

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 07.03.2009

 

Dnešní den je víc než bohatý na výstavní dění, kterého se úspěšně zúčtastnily také fenečky Monvi Salvia.

 

CACIB GRAZ, AT

Airony Monvi Salvia - excellent 2, res. CACA

 

Mezinárodní výstavy v rakouském Grazu se zúčastnila  Airony s Míšou, v mezitřídě od pana rozhodčího Milivoje Urosevice získlala ocenění V2, RES. CACA. Holkám moc GRATULUJI a DĚKUJI!!! Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav. Za jejich poskytnutí děkuji kamarádce Veronice z CHS Shefis.

 

CACIB MNICHOV, DE

Annie Monvi Salvia - excellent 1,CAC

 

Annie Monvi Salvia se s Janou a Pavlínkou pro změnu vydala na mezinárodní výstavu do německého Mnichova, kde v mezitřídě od holanského pana rozhodčího Hanse van den Berga získala ocenění V1, CAC. Holkám také moc GRATULUJI a DĚKUJI!!! Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav, za jejichž poskytnutí děkuji Janě.

 

 

Crufts Birmingham, UK

 

A na závěr tu mám výsledek výmarských ohařů z Crufts výstavy v anglickém Birminghamu

BOB & RES. BIG

SH CH Ansona Gamekeeper at Aarranz JW ShCM

 

Pro úplnost dodávám, že skupinu GUNDOG tvoří nejen ohaři, ale také retrívři a španělé.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 05.03.2009

CruftsLive

5.-8. března 2009, Birmingham

 

Pro všechny výstavní nadšence tu máme pozvánku na Crufts - největší psí výstavu na světě, pořádanou v Birminghamu. Poprvé v historii této prestižní výstavy máte jedinečnou možnost sledovat výstavní dění z hlavního kruhu naživo v on-line vysílání Crufts TV, které začíná vždy v 8:30 ráno. Výmarské ohaře posuzuje Mr. RAF Ford v sobotu 7. března 2009.

 

Ačkoliv se této výstavy nezúčastníme, mám obrovskou radost, že se našim 2 odchovánkům podařilo na ni vloni kvalifikovat.

Archibald Monvi Salvia - třída mladých v konkurenci 2 - 17.05.2008 CACIB Bratislava, Slovensko

Assantea Monvi Salvia - třída mladých v konkurenci 4 - 14.06.2008 CACIB Portorož, Slovinsko

    s pozdravem Monvi Salvia  

 05.03.2009

 

 

AGÁTČINO

PŘÁNÍ PRO MONVI

 

 

 

Dnes se s Vámi podělíme o nádherné přáníčko k narozeninám, které Monvince přišlo mailem od její dcery  Agátky Monvi Salvia a jejich pánečků Kristýny, Jardy a malé Lucinky z Ústí nad Orlicí.

 

MOC MOC DĚKUJEME!!!

 

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 28.02.2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnes, 28. února 2009

je tomu přesnělet,

co se v chovatelské stanici

pana Josefa Kosiny

narodila společně s dalšími sourozenci

Jíva z Krokočínských lesů,

naše "MONVI"

 

 

 

takže Monvinko

 

KRÁSNÉ NAROZENINY!!!

 

ze srdce ti přeji, ať je ta tvá psí dušička

nejšťastnější na světě ,,,

 

A DÍKY

za to, že tu jsi...

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 14.02.2009

 

 

 

Tak a mám tu další pozvánku na NOVÝ WEBÍK.

 

Ačkoliv Annie Monvi Salvia již své oficiální stránky má, tak tohle je nová prezentace Pavlínky a Annie, věnovaná jejich společnému výstavnímu snažení a také juniorhandlingu. O tom, že jsou sehraná výstavní dvojice svědčí řada výborných výsledků, kterých spolu již dosáhly a do budoucna jistě ještě dosáhnou.

 

Pavlínka, tahle mladá slečna má můj velký a úpřímný obdiv nejen za to, že si tyhle stránečky vytváří zcela sama, ale především za její hluboký zájem o výstavy, handling, výmarské ohaře a veškeré dění s tím spojené. Je až k nevíře, s jakým nadšením se začala věnovat svému novému konÍčku ....  

 

 

http://www.annie-vymarka.webnode.cz

 

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 12.02.2009

 

Pro zajímavost přinášíme odkaz na 133. ročník prestižní psí výstavy pořádané The Westminster Kennell Clubem v Madison Square Garden v New Yorku ve dnech 9.-10. února 2009.

 

Výmarské ohaře posuzovala Mrs. Anne D. Bolus.

 

Best of Breed: fena Ch. Harline Win´Weim It´s My 2nd Martiny

Best of Opposite Sex:  pes Ch. Win´Weim N Nani Paparazzi

 

Všem doporučujeme shlédnutí videa z posuzování výmarských ohařů v kruhu.

 

VIDEO ZDE

    s pozdravem Monvi Salvia  

 11.02.2009

 

 

Letošní "Únorové Brno" přineslo oproti předchozím ročníkům hned 3 novinky. Tou první je, že během  víkendu proběhly 2 mezinárodní výstavy se zadáváním titulu CACIB. Tou druhou, že sobotní výstava se nesla v duchu prestižní kvalifikace na Crufts 2010. A třetí novinka se týká závěrečných soutěží, kdy v rámci každé FCI skupiny I.-X. byli vyhodnoceni 3 nejlepší mladí jedinci, kteří pak byli oceněni tituleml JUNIOR BIG dle pořadí.

 

V sobotu bylo přihlášeno 46 jedinců výmarského ohaře krátkosrstého a posuzovat je měl MVDr. František Šimek, došlo však ke změně a nakonec je posuzoval slovenský rozhodčí Jozef Horváth. Během posuzování došlo k jednomu "faux pas". V době kdy byly posouzeny teprve feny z mezitřídy a k posouzení měly ještě nastupovat feny ze třídy otevřené, pracovní a šampionů, pan rozhodčí znenadání zadal titul CACIB a RES. CACIB 2 fenečekám z mezitřídy. Nicméně nakonec vše bylo napraveno a zadání titulů proběhlo v souladu s výstavním řádem až po posouzení všech fen v jednotlivých třídách. Na nedělní výstavu bylo přihlášeno 32 výmarských ohařů krátkosrstých a tentokrát již beze zmatků je posuzoval slovenský rozhodčí Vladimír Piskay.

 

Na DUO CACIB Brno byli prezentováni také naši odchovánci a rozhodně se nenechali zahanbit. V sobotu jako první nastupuje do mezitřídy psů Aron Monvi Salvia alias "Morti" a získává ocenění výborný 3. Mé díky patří Janě z CHS Velis Nolis za Mortiho výborné předvedení ve výstavním kruhu. Jako druhá měla v mezitřídě fen nastoupit naše Assantea Monvi Salvia, ale protože ještě stále je v pooperační rekonvalescenci, nechala jsem ji po oba výstavní dny doma. A pak ve třídě pracovní nastupuje Annie Monvi Salvia společně s Pavlínkou a od pana rozhodčího Horvátha si z výstavního kruhu odnášejí ocenění výborná 1, CAC. Holky však  bodují i v juniorhandlingu, kdy od paní rozhodčí Dvořákové získavají 58 bodů ze 60 a poprvé také postupují do semifinále. V neděli Annie vyměnila konkurenci z pracovní třídy za konkurenci ve třídě otevřené, ale i tady se ji daří a pan rozhodčí Piskay ji zadává ocenění výborná 1, CAC, RES. CACIB a tímto výsledkem rozhodně potvrzuje i svoje sobotní umístění. Hoky moc a moc gratulujeme a děkujeme!!!

 

 

 

 

  

Kromě těchto výstavních úspěchů našich odchovánků mně velikou radost udělalo další neoficiální setkání našich "štěňátek". V sobotu nám na výstavišti dělala příjemnou společnost Agátha Monvi Salvia společně se svými pánečky Kristýnou, Jardou a malou Lucinkou a v neděli pak Airony Monvi Salvia s Míšou. Je veliká škoda, že počasí nám tentokrát moc nepřálo a nebyla příležitost podniknout společnou rodinnou procházku. Ale pevně věřím, že příště to vyjde líp!!!

 

Na závěr mně ještě dovolte, abych poděkovala Jaromírovi, pánečkovi Mortiho a kamarádce Veronice z CHS Shefis za poskytnutí fotografií z výstavního kruhu.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 08.02.2009

 

Doufám, že opět bleskově přinášíme výsledky i z druhého výstavního dne na DUO CACIB Brno. Najdete je v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo přímo ZDE.

Brzy přidáme reportáž o celém průběhu DUO výstavy a velikém úspěchu Pavlínky a Annie Monvi Salvia ...

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 07.02.2009

 

V rychlosti přinášíme výsledky z prvního výstavního dne na DUO CACIB Brno. Najdete je v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav a nebo přímo ZDE.

A již nyní chystáme reportáž o celém průběhu výstavy ...

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 05.02.2009

 

Tentokrát pro změnu přináším odkaz na nový web našeho odchovánka Arona Monvi Salvia "Mortiho" a samozřejmě také pánečka Jaromíra a jeho dalších psích svěřenců. Stránky najdete na adrese: http://www.ohar.estranky.cz

Ze srdce jim přeji co nejvíce jen těch dobrých zpráv a novinek.

 

A protože jsem od nich také dostala fotečky z výcviku aportu, tady je alespoň malá ukázka

    s pozdravem Monvi Salvia  

 29.01.2009

 

 

Dnes naše Assantea podstoupila operaci,  operaci TŘÍSKA. Kdo by si pomyslel, že kousek malého klacíku způsobí tolik patálií.

Na rozdíl od mámy Monvi je Assinka takové malé torpédo, které dle mého názoru, zcela postrádá pud sebezáchovy. A při svém víc než 100% zaujetí pro danou věc vůbec nevnímá, že při tom utrží nějaký ten šrám. A tak se stalo, že mé pozornosti zcela uniklo její "setkání" s poněkud větší "třískou", kterou si vrazila do kůže pod krkem.

Až později jsme si všimli, že se ji pod krkem vytvořila bulka, která se víceméně tvářila jako zvětšená mízní uzlina. Po určitém vyčkávání a sledování dalšího vývoje se bulka začíná pomalu zmenšovat. Avšak po čase dochází k dalšímu zvratu, bulka se opět objevuje a roste. Nenecháváme tedy nic náhodě a Assinka podstupuje vyšetření, z něhož se dozvídáme, že bude nutná operace.

S velkými obavami čekáme na výsledek dnešní operace, kterou Assantea podstupuje na klinice Jaggy. Dlouhé napětí střídá úleva, operace dopadla dobře. Bulka a okolní novotvary jsou vyjmuty a po jejich pečlivém prozkoumání se dovídáme, že je způsobil menší klacík vražený do podkoží a není zde žádné riziko zhoubného nádoru. Assinku si můžeme vzít domů, avšak jako vzpomínku na tuhle "třísku" si vysloužila 7 cm jizvu s 10 stehy.

Doufám, že pooperační rekonvalescence bude probíhat bez komplikací a za 10 dní půjde na vytažení stehů.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 26.01.2009

V sobotu se ve slovenském Trenčíně konala mezinárodní výstava, kde výmarské ohaře posuzoval slovenský rozhodčí Vladimír Piskay. V mezitřídě nastoupil Vlado s Archibaldem Monvi Salvia, bohužel ale tentokrát neměli štěští a Archie nebyl posouzen.

 

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE a nebo také v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav. Za jejichposkytnutí děkuji Ivě Mittnerové z CHS z Lulečských lesů

    s pozdravem Monvi Salvia  

 25.01.2009

 

 

 

Další výstavní novinka se opět týká  Annie Monvi Salvia, Jany a Pavlínky.  V pátek 23.01.2009 se vydaly do Polska na národní výstavu v Glogówě. V mezitřídě kromě Annie nastupuje také polská fenka Weimaranus Island of the Sun. Pavlínka s Annie jsou však již sehraná výstavní dvojka, vůbec nezaváhaly a polská paní rozhodčí Dorota Witkowská uděluje Annie ocenění V1, CWC - čekalel polského šampiona krásy.

Holkám opět moc gratulujeme ...

 

A ještě děkuji Janě za kompletní výsledky, na které se můžete podívat ZDE a nebo také v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 18.01.2009

 

 

nedělní novinka patří Annie Monvi Salvia, Janě a Pavlínce a jejich společnému úspěchu na Mezinárodní výstavě v německém Norimberku. Annie v mezitřídě od paní rozhodčí Hany Ahrens získala ocěnění V1, CAC. A tak po dokončeném neměckém junioršampionovi zahajuje Annie své čekatelství i na německého šampiona krásy. Moc moc gratulujeme ...

 

Mé díky patří Janě za kompletní výsledky, na které se můžete podívat ZDE a nebo také v sekci Výmarský ohař - Výsledky výstav.

 

 

 

 

V sobotu 17.01.2009 se za námi stavila naše kamarádka Verča z CHS Shefis s Rockym. O chvíli později jsme se sešli ještě se Zuzkou a Patrikem, majitely Brillianta Shefis a opět jsme podnikli prochajdu v okolí Kohoutovic. 4 hlavá šedivá smečka byla jak ve svém živlu a na rozdíl od  pánečků jím kopcovitý terén nedělal vůbec žádné problémy.  

 

 

 

V úterý 13.01.2009 jsme podnikly společnou večerní procházku s naší kamarádkou Marikou a jejímy hafíky, vlastní kavalírkou Bessynkou a půjčenou AMPT Ajou. Mrazívé počasí ani tma v lese nikoho neodradila a holky se náležitě vyběhaly.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 13.01.2009

Ke stávajícím odkazům Historie plemene a Vaše dotazy v sekci VÝMARSKÝ OHAŘ, jsem znovuzprovoznila i další záložky. Samozřejmě jsem nemohla vynechat Standard plemene a Podmínky chovnosti - zde naleznete úplné znění chovatelského a zápisního řádu Klubu chovatelů výmarských ohařů ČR, tak jak byl vydán v roce 2004, včetně jeho doplňku a také klubová pravidla pro chov výmarských ohařů, jež některá ustanovení chovatelského řádu ještě více upravují nebo pozměňují. V části VI. Podmínky pro zařazení psů a fen do chovu pak najdte vlastní podmínky chovnosti platné od 01.01.2009, včetně dvou předchozích verzí (01.06.2006, 01.03.2003)

Další záložkou jsou Varianty srsti - kde jsem se snažila o přiblížení některých genetických zákonnitostí a posledním odkazem jsou Výsledky výstav - prozatím uvádím kompletní výsledkové listiny pouze z několika mezinárodních a národních výstav. Nicméně podkladů pro obsáhlejší výsledkovou databázi mám víc než dost, a tak doufám, že postupně vše doplním.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 09.01.2009

  

Po týdnu přinášíme další novinky a informace, tentokrát se budou týkat našeho odchovánka Arona Monvi Salvia alias "Mortiho".

 

 

 

Ještě horkou novinkou je, že se dnes Morti zúčastnil Národní výstavy v Olomouci, kde výmarské ohaře posuzoval polský rozhodčí Andrzej Mania. Mortiho výstavní premiéra mezi dospěláky dopadla na výbornou - v mezitřídě získal ocenění V1, CAC.

Mé díky patří Jindřišce z chovatelské stanice Šedý Duch, že Mortiho na této výstavě tak svkěle předvedla.

 

 

 

 

Nyní mně dovolte, abych se ještě vrátila k jedné zásadní události v Mortiho životě z listopadu 2008. Protože se o něj jeho původní pánečci již nemohli postarat, musela jsem pro něj najít nový domov. Shodou šťastných náhod ho adoptoval náš kamarád Jaromír, a tak se Morti přestěhoval z Prahy do Těšan u Brna. Oběma do dalšího života přeji jen to nejlepší.

A na závěr jim gratuluji k jejich prvnímu společnému výstavnímu úspěchu v Olomouci a samozřejmě moc a moc děkuji.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 02.01.2009

 

  

Dnes jsem se vydala s Monvi a Assanteou na menší výlet vlakem do nedalekých Bílovic nad Svitavou. Společně s našimi dobrými přáteli Jindřiškou a Karlem a jejich pejsky Trappem a Anny jsme podnikli procházku  zdejším malebným okolím, jehož krásu dotvářela i první, byť prozatím velmi poskrovná sněhová nadílka. Přestože se všichni hafani snažili a okolí prohledávali víc než důkladně, bohužel nebo snad bohudík "Lišku Bystroušku" se jim tentokrát najít nepodařilo.

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 

Copyright © 2006-2010 Romana Marková - Monvi Salvia, weimaraner kennel, Všechna práva vyhrazena!

Veškerý obsah serveru monvisalvia.com je předmětem autorského práva v souladu s Autorským zákonem č. 121/2000 Sb.